Et kursus i dansk for tosprogede har betydet at 12 medarbejdere på Textilia nu føler en større arbejdsglæde. For virksomheden er danskkurset en strategi til fastholdelse af medarbejdere, hvor fordelene er, at det sociale fællesskab styrkes og der opstår færre sproglige udfordringer i hverdagen.

Textilia har lavet en landsdækkende indsats, hvor flere af virksomhedens afdelinger benytter sig af VUC Storstrøms tilbud om gratis undervisning til medarbejdere. Deres ønske er, at der på flere af Textilias afdelinger rundt om i landet kan tilbydes både dansk, ordblindeundervisning og matematik.

Virksomheden har mange specialiserede afdelinger. Fra deres produktion i Maribo, hvor 12 medarbejdere har været på kursus, leverer de blandt andet sterilt beklædning og mobber til operationsgangene, medicinalvirksomheder og hospitaler i Danmark og i Sverige. De leverer fuldt dokumenterede totalløsninger inden for tekstil og beklædning til cleanroom, og det er 100 procent styrede processer i produktionen. Kommunikationen er derfor en altafgørende faktor for, at alt kører som det skal:

”Vi er den afdeling, der blandt andet leverer til hospitaler, og det er så specialiseret, det vi laver i dagligdagen – og med mange mundtlige beskeder. Meget skal overleveres mundtligt og generelt skal kommunikationen bare spille”, forklarer Kit Nørholm Koch, der er afdelingsleder på Textilia Cleanroom i Maribo.

Opkvalificering og bedre trivsel

”For os er det en trivselsindsats at tilbyde vores medarbejdere i produktionen et danskkursus. Det er en måde at støtte op om vores medarbejdere på – de kommer bl.a. fra Filippinerne, Thailand og Polen, og de har derfor svært ved det danske sprog. Med kurset føler de sig bedre taget imod – og så håber vi selvfølgelig, at de har lyst til at blive hos os. De er alle blevet langt bedre til at kommunikere med deres kolleger”, fortæller Kit Nørholm Koch.

Tager socialt ansvar med fokus på verdensmål

På Textilia arbejder de strategisk med FN verdensmål og med særligt fokus på verdensmål 8, der blandt andet handler om at fremme vedvarende og bæredygtig økonomisk vækst, fuld- og produktiv beskæftigelse samt anstændigt arbejde til alle:

”Vi har særligt fokus på udvikling af vores medarbejdere, og det kan bestemt også betyde fordele andre steder i virksomheden. Vi vil rigtig gerne dygtiggøre stabile medarbejdere”, tilføjer Kit Nørholm Koch.

Nyt forløb om hjørnet

Som en del af Textilias landsdækkende indsats, skal et hold medarbejdere fra afdelingen i Maribo snart afsted på endnu et gratis FVU-kursus. Denne gang vil medarbejderne deltage i mindre hold, så produktionen kan holde sig oppe i gear. Det er det gode ved, at virksomheder netop kan få tilbudt et helt skræddersyet forløb.

”Jeg vil klart anbefale andre virksomheder at tænke over de mange fordele, der kan være ved at sende et antal medarbejdere på et kompetenceudviklende kursus som dette danskkursus. Der findes tilskudsordninger der gør, at det kan hænge sammen”, afslutter Kit Nørholm Koch.

 

OBU Ordblind

Har du problemer med at læse, stave og skrive? Måske er du ordblind. Mange ordblinde oplever det som et stort handikap at være ordblind, men der er heldigvis meget hjælp at få. Og mange værktøjer har du faktisk allerede ved hånden - på din smartphone. Vi kan hjælpe...

FVU Matematik

Vil du gerne blive bedre til at regne? Det kan også være, du bare synes, det kunne være sjovt at få genopfrisket det hele. Så er FVU Matematik nok noget for dig. FVU-undervisning tilpasses dig og dit faglige niveau.  På kurset bliver du bedre til: at arbejde med...

FVU Dansk

l du gerne blive bedre til at formulere dig, læse og skrive? Så er FVU Dansk nok noget for dig.  FVU-undervisning tilpasses dig og dit faglige niveau. På kurset bliver du bedre til at: stave formulere dig på skrift læse Der er 4 trin på FVU Dansk, og vi screener dig...

FVU Engelsk

Undervisning i grundlæggende færdigheder i engelsk gør medarbejderne bedre til at tale, læse og forstå engelsk. Kurset tager udgangspunkt i de udtryk og informationer, som medarbejderne skal bruge i deres hverdag. For at deltage i FVU engelsk, skal man være i job...

FVU Digital

Kurset tager udgangspunkt i de IT-værktøjer, som medarbejderne skal bruge i deres hverdag. Undervisning i grundlæggende digitale færdigheder gør medarbejderne bedre til at bruge PC, tablets, smartphones og anden IT i deres arbejde. For at deltage i FVU digital, skal...