i

OPTUR

2023 – 2024

God trivsel er et fælles ansvar

OPTUR er en videreudvikling af projektet Wavers.
Det overordnede mål med projektet er at øge indsatsen for god elevtrivsel på ungdomsuddannelser i Region Sjælland med henblik på, at flere unge og unge voksne således gennemfører en ungdomsuddannelse.

Det forventes, at der afholdes kurser på STX, HHX, HTX, HF, og/eller erhvervsuddannelser i Region Sjælland.

Det er målet, at der i første fase er to uddannelsesinstitutioner, der tager imod tilbuddet om introduktions- og implementeringskurser, og at mindst 140 elever kommer til at anvende trivselsværktøjer. Efterfølgende er målet, at mindst otte andre uddannelsesinstitutioner tager imod tilbuddet, samt at mindst 770 elever i alt kommer til at anvende trivselsværktøjet.

Afledt af dette er målet at:

  • Forbedre unges trivsel under uddannelsen
  • Engagere unge til at støtte op om hinandens sociale trivsel
  • Styrke de deltagende elevers mentale sundhed og sociale relationer
  • Øge gennemførselsraten på ungdomsuddannelser i Region Sjælland

Ydermere kan projektet også resultere i en afledt positiv effekt blandt elever, der ikke er udpræget frafaldstruede, men som f.eks. døjer med et overvældende præstationspres eller som gennemgår momentale, svære perioder i deres privatliv. Hensigten er også, at disse elever vil opleve en forbedret trivsel ved at synliggøre den omsorg og nærhed, der er at finde på uddannelsesstedet.

Projekttilbuddet vil blive tilbudt til Ungdomsuddannelsesinstitutioner i Region Sjælland. Det forventes, at der afholdes kurser på STX, HHX, HTX, HF, og/eller erhvervsuddannelser i Region Sjælland.

 

Kontakt

^

Projektleder

Maria Storm-Holm

MSH@vucstor.dk

WEBSITE

Læs mere om projektet på Wavers-hjemmesiden.

Projektoverblik

K

Projektperiode: 01-01-2023 – 31-12-2024

K

Program: Region Sjælland

K

Projekttilskud: 2.026.425,00 KR

K

Prioritet: Det overordnede mål med projektet er at øge indsatsen for god elevtrivsel på ungdomsuddannelser i Region Sjælland med henblik på, at flere unge og unge voksne således gennemfører en ungdomsuddannelse.

Partnere

Projektpartnere

K

VUC Storstrøm

K

Wavers

K

Region Sjælland

Interested?

Do you think VUC Storstrøm would fit into your project idea? Or maybe you would like to visit our Development Team or Nordic Center for Digital Adult Learning? Send us an e-mail and we’ll figure something out!