i

Fehmarn Belt Learning Region

2023 – 2026

 

Det nye dansk-tyske initiativ hedder helt officielt ‘Fehmarn Belt Learning Region’ – Dannelsesregionen på dansk og Bildungsregion på tysk. Dannelsesregionen skal styrke samarbejdet inden for uddannelse, ungemiljøer og kultur på tværs af Femern Bælt og har været undervejs siden 2021.

– Det er rigtig dejligt, at Interreg har godkendt projektet, som vil være til stor gavn for elever, studerende, lærlinge og undervisere i Femern Bælt regionen. Vi er allerede godt i gang med planlægningen, og nu glæder vi os bare til at komme i gang med projektet og alle initiativerne til september, siger Jeppe Pers, der er overordnet projektleder for Dannelsesregionen og ansat i Næstved Kommune.

Kompetencer skabt til fremtidens arbejdsmarked

Projektet skal gøre elever, studerende og lærlinge på tværs af Femern Bælt klar til fremtidens arbejdsmarked.

Projektpartnerne arbejder ud fra den forventning, at fremtidens arbejdsmarked har brug for medarbejdere, som kan arbejde tværfagligt og på tværs af grænsen, som kan fortolke og formidle på computergenereret data, og som kan være med til at opbygge et bæredygtigt samfund med blik for jordens knappe ressourcer og positiv interaktion mellem mennesker.

Gennem projektet kan unge samarbejde med private virksomheder og stifte bekendtskab med de nyeste grønne teknologier og kreativt design. De kan blive involveret i for eksempel byggeriet af nye studieboliger, anlæggelsen af et nyt shelterområde eller i arbejdet med at gøre et ældre boligkvarter mere attraktivt.

I projektet er der fokus på, at de unge får de efterspurgte STEAM-kompetencer (Science, Technology, Engineering, Arts, Maths / naturvidenskab; teknologi; ingeniørskab; kunst, kultur og samfundsvidenskab; og matematik).

Contact

^

Project manager

Rasmus Kjær Kristiansen

RAK@vucstor.dk

– Dannelsesregionen spiller en afgørende rolle i at fremme vigtige transformationsprocesser, der bidrager til at rykke grænseregionen i en mere bæredygtig balance. Gennem vores samarbejde og fokus på uddannelse og kultur er vi med til at skabe en positiv forandring, der vil gavne både vores miljø og vores samfund på tværs af grænsen.

Hans-Joachim Friedemann

Leder, forvaltningsområdet Skole og Idræt, Hansestadt Lübeck

Details

Project details

K

Project Period: 01-09-2023 – 31-08-2026

K

Programme: Interreg 6A

K

Project Reference: 2019-1-DE02-KA202-006559

K

Project Grant: 24.5 mill DKKR

K

Project Partners: 42 uddannelsesinstitutioner, erhvervsaktører, kulturorganisationer og offentlige forvaltninger deltager i projektsamarbejderne.

K

Purpose: Fehmarn Belt Learning Region – Dannelsesregionen – skal bidrage til den regionale bæredygtige udvikling ved at fremme uddannelsers og studiemiljøers attraktivitet i projektperioden og ved igangsættelsen af følgeprojekter.

Partners

Project economic partners

K

Næstved Kommune (DK)

K

VUC Storstrøm (DK)

K

Zealand Erhvervsakademi (DK)

K

Knowledge Hub Zealand (DK)

K

Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, RUC (DK)

K

Region Sjælland (DK)

K

Hansestadt Lübeck, Bereich Schule und Sport (DE)

K

Technikzentrum Lübeck (DE)

K

Universität zu Lübeck, Institut für Mathematik (DE)

K

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig (DE)

K

Europa-Universität Flensburg, Institut für Mathematik (DE)

Interested?

Do you think VUC Storstrøm would fit into your project idea? Or maybe you would like to visit our Development Team or Nordic Center for Digital Adult Learning? Send us an e-mail and we’ll figure something out!